Muuttajan muistilista

1. MUUTTOILMOITUKSET
Maistraatti ja posti
Lakisääteinen muuttoilmoitus maistraatille on tehtävä aikaisintaan kuukautta ennen muuttopäivää ja viimeistään viikon kuluttua muutosta. Tekemällä ilmoituksen hyvissä ajoin ennen muuttoa varmistat, että saat postisi oikeaan osoitteeseen. Muuttoilmoituksen maistraattiin ja Postiin voi tehdä samalla kertaa soittamalla Postin asiakaspalveluun 0200 71000 (pvm/mpm) ma-pe 8-20 ja la 9-14 (jonottaminen on maksullista) tai internetissä www.muuttoilmoitus.fi. Muuttoilmoituslomakkeita saa myös Posteista ja maistraateista.

Taloyhtiö
Tee muuttoilmoitus myös huoltoyhtiöön tai isännöitsijälle, jotta sinut merkitään taloyhtiön asukkaaksi. Näin nimesi lisätään postiluukkuun, alatauluun ja mahdollistat ovenavauspalvelun tarvittaessa.

2. SÄHKÖSOPIMUS
Useimmissa taloyhtiöissä asukkaan tulee tehdä oma sähkösopimus sähköyhtiön kanssa, mutta joissakin tapauksissa taloyhtiö laskuttaa sähkön suoraan asukkaalta. Sopimus energialaitoksen kanssa tai sen irtisanominen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Muistathan, että sähkön kilpailuttaminen on mahdollista, katso lisää www.energiamarkkinavirasto.fi.

Taloyhtiön laskuttaessa sähkön, muista pois muuttaessasi pyytää huoltoyhtiötä lukemaan sähkömittarisi ja ilmoita myös uusi osoitteesi sähkön loppulaskun lähettämistä varten!

3. VAKUUTUKSET
Vakuutukset tulee hoitaa kuntoon jo ennen muuttoa.

4. TIETOLIIKENNEYHTEYDET
Tietoliikenneyhteyden tilaamisesta tai siirrosta tulee sopia palveluntarjoajan kanssa hyvissä ajoin.

5. JÄTEHUOLTO
Omakotitaloissa tulee muistaa tehdä myös sopimus jätehuollosta.

6. AVAIMET
Vuokraamasi huoneiston avaimet saat vuokrasopimuksen alkamispäivänä klo 12 pääsääntöisesti toimistoltamme. Lain mukaan muuttopäivä on edellisen vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä, eli useimmiten kuukauden 1. päivä. Mikäli sopimuksen alkamispäivä on lauantai tai sunnuntai, on muuttopäivä maanantai. Jos taas kyseinen maanantai on pyhäpäivä, muuttopäivä siirtyy tiistaille jne.

Avaimia hakiessa mukana tulee olla tosite vuokrasopimuksessa sovitun mukaisesta vakuudesta sekä henkilöllisyystodistus. Huomioithan, että toimistomme on avoinna ma-pe klo 9-17.