Asunto Oy Kiinanmylly

Maineikkaan arkkitehti Pekka Mäen suunnittelema Asunto Oy Kiinanmyllyyn on valmistunut keväällä 2016 laadukkaita vuokrahuoneistoja. Kahdeksan kerroksisessa talossa on kaikkiaan 130 pohjaratkaisuiltaan erittäin toimivaa 1 - 3 huoneen asuntoa, muutamia liike- ja toimistotiloja sekä useita autohallipaikkoja.

Kiinanmyllyn kodit ovat materiaaleiltaan korkeatasoisia. Huoneistojen varusteluun kuuluu mm. himmeälakatut tammiparkettilattiat, valkoiset korkeakiiltoiset keittiönkaapit ja laadukkaat Siemensin kodinkoneet sekä tilavat kaakeloidut pesuhuoneet. Kaikissa asunnoissa on liitäntä ja tilavaraus sekä pesukoneelle että kuivausrummulle. Valoisuutta koteihin tuovat reilunkokoiset ikkunat. Osassa huoneistoja löytyy huonekorkeutta normaalia enemmän, parhaimmillaan yli 3 metriä. Asunnoissa on joko parveke tai ranskalainen parveke, kattohuoneistossa myös terasseja. Kiinamyllynkadun puoleisen päädyn parvekkeet ovat lasitettuja. Asumismukavuutta lisää kesäkuumalla asuntokohtainen viilennys (kaukokylmä). Lämmitysmuotona on patteriverkollinen kaukolämpö.

Huoneistot on varustettu laajakaistayhteyksillä ja vuokraan sisältyy Telian 10 Mb/s internetliittymä, joka on edulliseen hintaan päivitettävissä nopeammaksi. Talosta löytyy myös saunaosasto, talopesula ja huoneistokohtaiset säilytystilat. Taloyhtiön maan alla sijaitsevat autohallipaikat ovat vuokrattavissa asukkaille 62 euroa / kk ja ns. perhepaikat (kaksi peräkkäistä paikkaa) 90 euroa / kk. Autohallista pääsee hissillä suoraan asuinkerroksiin.

Huoneistot sopivat erinomaisesti esimerkiksi lähialueella työskenteleville ja opiskeleville. As Oy Kiinanmylly sijaitsee erittäin hyvällä paikalla, aivan Turun yliopiston, Turun kauppakorkeakoulun, Turun yliopistollisen keskussairaalan, Åbo Akademin sekä Turun ammattikorkeakoulun useiden toimipisteiden tuntumassa.

As Oy Kiinanmyllyn omistaa Turun Yliopistosäätiö, Turun yliopisto, TYKS-säätiö ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan Universtas Oy. Vuokratulot ohjataan edistämään yliopistossa ja yliopistosairaalassa tehtävää tutkimustyötä.

Kiinamyllynkadun nimi juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin Turun akatemian apteekkari Johan Jacob Julin oli perustamassa kiinamyllyä nykyisen TYKSin paikalle. Julin osti yhdessä Turun ensimmäisen kaupunginapteekin omistajan Gabriel Freudenthalin kanssa vuonna 1813 mäellä sijainneen, nuuskan jauhamiseen tarkoitetun myllyn ja uudisti sen yksinomaan kiinapuun kuorta malarialääkkeeksi jauhavaksi myllyksi.

Asunto Oy Kiinanmyllyn julkisivu

Rakennusvuosi 2016
Energialuokka C2013
Lämmitys kaukolämpö
Laajakaista Vuokraan sisältyy Telian 10 Mb/s -laajakaistayhteys (vuokralaisen on tehtävä oma sopimus operaattorin kanssa).
Antennijärjestelmä kaapeli-tv
Hissi On
Yhteiset tilat saunatilat, pesutupa, ulkoiluvälinevarasto, irtaimistovarasto
Palvelut keskusta-alueen monipuoliset palvelut
Bussiyhteydet hyvät