kohdekuva
Asunto Oy Turun Pumpula

Kuusi kolmikerroksista asuintaloa käsittävä Asunto Oy Pumpula on valmistunut 1974. Taloissa on yhteensä 120 asuntoa. Yksiöitä on taloissa sekä 33 että 42 neliöisiä. Talojen kaksiot ovat kooltaan 62 ja kolmiot 84 neliötä. Kaikissa talon kaksioissa ja kolmioissa on parveke olohuoneen yhteydessä. Lisäksi kaikkiin asuntoihin kuuluu asuntokohtaiset irtaimistovarastot.

Taloyhtiön yhteisiin tiloihin kuuluvat saunatilat, pesutupa, kuivaushuone sekä ulkoiluvälinevarasto. Vuokraan sisältyy Telian laajakaistayhteys 10 Mb/s, joka on edullisesti päivitettävissä nopeammaksi.

Alueella on hyvät palvelut (terveyskeskus 120 m, kauppa 230 m, kirjasto 800 m) ja hyvät kulkuyhteydet keskustaan.

 

Arvostettu italialainen kuvataiteilija Vesod toteutti Turun Runosmäkeen kaksiosaisen muraaliteoksen. Lumoava teos levittäytyy kahden kolmikerroksisen asuintalon vierekkäisiin päätyseiniin. Teokset muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Suomessa harvinainen tuplamuraali on osa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia ja syntyi osoitteeseen Runosmäenkatu 2.

Vesod on tunnettu abstraktista tyylistään, jossa hän yhdistelee graffitin muotokieltä, futuristisia elementtejä ja geometrisia kuvioita. Italian Torinossa syntynyt taiteilija on löytänyt oman eksaktin tyylinsä kokeilemalla ja yhdistelemällä rohkeasti uutta. Vesodin tarkkoihin siveltimenvetoihin ja harmonisiin väreihin perustuvat teokset leikkivät ajalla, paikalla ja lukemattomilla symbolisilla ulottuvuuksilla.

 

Runosmäen muraali

 

Rakennusvuosi
1974
Energialuokka
D2007
Lämmitys
kaukolämpö
Laajakaista
Vuokraan sisältyy Telian Yhteys kotiin S 10 Mb/s -laajakaistayhteys (vuokralaisen on tehtävä oma sopimus operaattorin kanssa).
Antennijärjestelmä
kaapeli-tv
Hissi
Ei ole
Yhteiset tilat
saunatilat, pesutupa, ulkoiluvälinevarasto, irtaimistovarasto, kuivaushuone
Palvelut
alueen palvelut, mm. terveyskeskus 120 m, kauppa 230 m, kirjasto 800 m
Bussiyhteydet
hyvät