kohdekuva
Asunto Oy Turun Martin Helmi

2013-2014 Kiinteistökartio Oy saneerasi vanhan tehdas- ja toimistorakennuksen asunnoiksi. Muutostyöt suunnitteli Schauman Arkkitehdit Oy ja kohteen korjausrakentamisesta vastasi Lemminkäinen Talo Oy.

Kauniisti saneeratussa talossa on 52 tyylikästä 1-3 huoneen asuntoa joista osa kahdessa tasossa. Asunnoissa on laadukkaat materiaalit ja kattava varustelu, esimerkiksi tammiparkettilattiat ja huoneistokohtainen viilennys.

Suositulta Martin asuinalueelta on vain viiden minuutin kävelymatka jokirantaan ja pari kilometriä keskustaan.

 

Paikalla sijaitsi vielä enne talvi- ja jatkosotia As Oy Mäen puiset asuinrakennukset jotka kuitenkin tuhoutuivat jo jatkosodan ensimmäisessä pommituksessa kesäkuussa 1941 kuten koko kortteli lähiympäristöineen. Paikalle oli alun perin tarkoitus rakentaa nelikerroksinen asuinrakennus mutta kesken toteutustöiden suunnitelmat muuttuivat ja tontille päätettiin rakentaa Korsetti- ja paitatehdas Oy Neulomo Ab:n tehdasrakennus.

1952 valmistuneen tehdasrakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Totti Sora ja Dimitri Panzopoulos.

Neulomo aloitti tunnettujen Triumph-liivien lisenssivalmistuksen Suomessa vuonna 1956 ja vuonna 1968 Oy Neulomo Ab yhdistettiin kansainväliseen Triumph International -yhtymään. Itse liivien valmistus lopetettiin tehtaassa 1973 jonka jälkeen rakennus toimi mm. Triumphin toimisto-, varasto- ja markkinointi käytössä. Triumph -yhtymän Suomen pääkonttori toimi rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa vielä vuoteen 2004 asti.

Tämä tehdasrakennus on viimeisiä Turun ruutukaava-alueelle pystytettyjä teollisuurakennuksia. Turun maakuntamuseo on arvostanut sen kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi ja suojelemisen arvoiseksi.

Tapulikatu piirros

 

Energialuokka
kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta
Lämmitys
maalämpö
Laajakaista
Vuokraan sisältyy Telian 10 Mb/s laajakaistayhteys (oma sopimus Telian kanssa).
Antennijärjestelmä
kaapeli-tv
Hissi
On
Yhteiset tilat
ulkoiluvälinevarasto, irtaimistovarasto
Palvelut
alueen palvelut
Bussiyhteydet
on