Olemme auki 30.4. klo 9-15

Avaimet voit palauttaa toimistomme postiluukusta. Allekirjoitetut irtisanomiset voit toimittaa info@avori.fi skannattuna tai hyvänlaatuisena kuvana tai toimistomme postiluukusta.

 

 

Vuokranantajalle

Asuntovuokraus Avori on vuonna 1995 perustettu Turun ja sen ympäristön alueella vuokrattavien asuntojen ja liiketilojen välittämiseen erikoistunut yritys. Toimistomme sijaitsee itäisessä keskustassa, yliopiston ja muiden opiskelupaikkojen sekä voimakkaasti kasvavan high tech -alueen tuntumassa.

Meillä Avorissa tavoitteena on tyytyväinen asiakas, niin vuokranantaja kuin vuokralainen. Erityisesti olemme saaneet kiitosta hyvästä palvelusta sekä tavastamme tarttua jokaiseen asiaan innokkaasti ja sen hoitamisesta huolellisesti loppuun asti. Myös ammattitaidon kehittäminen ja ylläpitäminen on meille kunnia-asia, ja koko henkilökuntamme on suorittanut LKV-kokeen.

Vuokranantajalle tarjoamme täydellisen paketin, joka kattaa kaikkien asunnonvuokraamiseen liittyvien käytännönasioiden hoitamisen. Tietotaitomme on vuokranantajan käytettävissä koko vuokrasuhteen ajan ja vielä sen jälkeenkin.

Ammattitaitoomme luottavien satojen yksityisten vuokranantajien lisäksi asiakkainamme on isännöitsijöitä, säätiöitä, yhdistyksiä, asunto-osakeyhtiöitä ja joukko kiinteistönvälittäjiä. Asiakasuskollisuus on meillä huippuluokkaa, joten sen ja saamamme palautteen perusteella uskomme meillä olevan jotakin annettavaa jokaiselle vuokranantajalle!

Hoidamme vuokranantajan puolesta

  • aktiivisen lehti- ja netti-ilmoittelun,
  • aina henkilökohtaiset esittelyt,
  • luotto- ja taustatietojen tarkastuksen (reaaliaikaiset tiedot Suomen Asiakastieto Oy:n rekisteristä),
  • sopimuksen räätälöinnin ja alkuperäiskappaleen säilytyksen sekä
  • lukemattomat käytännönasiat vuokravakuuksien järjestämisestä avaimien luovuttamiseen.

Informoimme vuokranantajaa alalla kulloinkin vallitsevasta tilanteesta, oikeasta vuokratasosta, mahdollisista lakimuutoksista, verotuskäytännöstä sekä muista välittömästi vuokra-asuntoihin liittyvistä tärkeistä seikoista. Etsimme aina vuokranantajan toivomusten mukaisen vuokralaisen. Lopullisen päätöksen vuokralaisen suhteen tekee vuokranantaja itse Avorin hankittua asunnonomistajan haluamat tiedot tai vuokranantajan haastateltua ehdokasta. Mainittakoon, että edellytämme vuokralaiselta koko vuokrasuhteen ajan voimassa olevaa kotivakuutusta.

Vuokrasuhteen aikana usein eteen tulevat kysymykset koskevat mm. vuokrankorotusta, vuokrasopimusten irtisanomista tai asunto-osakeyhtiön korottamaa vesimaksua. Opastusta asioiden hoitamiseen saa helposti puhelimitse ja osittain vastauksia löytyy myös perustietopaketistamme. Halutessaan vuokranantaja voi jättää asian meidän hoidettavaksemme.

Laajan yhteistyökumppaniverkostomme kautta hoituu tarvittaessa mm. perintä- ja häätöasiat (pääosin maksuttomia asiakkaillemme), remontit, perunkirjat ja testamentit. Yhteistyöverkostoamme laajennetaan aina tarpeen mukaan, joten kannattaa kysyä!

Vuokralaiset ovat pääosin opiskelijoita tai työssä käyviä henkilöitä. Jälkimmäisten osuus kasvaa jatkuvasti koulutettujen työntekijöiden liikkuessa yhä enemmän työn perässä, jolloin he eivät ole välttämättä halukkaita sitomaan pääomaa omistusasuntoon hyvästä tulotasostaan huolimatta. Mainittakoon myös, että yritysten kiinnostus vuokra-asuntoja kohtaan on kasvanut viime aikoina melkoisesti erilaisia eksperttejä palkattaessa mahdollisesti useita vuosia kestäviin projekteihin.

Välityspalkkion maksaja on nykyisen lainsäädännön mukaan aina toimeksiantaja. Toimeksiantajana on Turussa vallitsevan käytännön mukaisesti useimmiten sunnon omistaja eli vuokranantaja. Toimeksiannon kanssamme voi tehdä poikkeamalla toimistollamme. Toki voimme myös faksata tai postittaa toimeksiantosopimuksen toimeksiantajan allekirjoitettavaksi! Lakimuutoksen mukaan asuntoa, jonka välityksestä ei ole tehty toimeksiantosopimusta vuokranantajan kanssa, ei voida markkinoida eli ilmoittaa esim. lehdessä tai netissä. Itse toimeksiannon tekeminen ei maksa mitään, välityspalkkio tulee maksettavaksi vain jos toimeksianto johtaa vuokrasopimuksen kirjoittamiseen. Toimeksiantajalla on tietysti aina oikeus hyväksyä tai hylätä hänelle esitetty vuokralaisehdokas.

Välityspalkkio on yhden (1) kuukauden vuokraa vastaava summa x 1,24 (sis. alv 24 %). Minimipalkkio on 350 euroa. Välityspalkkio on vuokranantajalle verotuksessa täysin vähennyskelpoinen vuokratuloista. Myös valtaosa hinnastomme mukaisista palveluista on vähennyskelpoisia verotuksessa.

Vuokrasopimus tehdään pääsääntöisesti toistaiseksi voimassa olevana, jossa ensimmäistä mahdollista irtisanomisaikaa on rajoitettu siten, että sopimuksen voi irtisanoa aikaisintaan päättymään vuoden kuluttua sen alkamisesta. Aikaisemmasta irtisanomisesta määräätään yleensä yhden kuukauden vuokraa vastaava summa sopimussakkona. Näin vuokranantajalle ei tule kuluja vaikka vuokralainen jostain syystä muuttaisikin asunnosta pois ensimmäisen vuoden aikana.

Toinen vaihtoehto on tehdä vuokrasopimus määräaikaisena. Tällöin tietty vuokra-aika sovitaan jo etukäteen, esimerkiksi tapauksissa joissa vuokranantaja tietää ottavansa asunnon omaan käyttöön vaikka puolen vuoden päästä.

Arvioimme suullisesti kuluitta kunkin huoneiston vuokratason. Useat asiakkaamme soittavatkin meille jo ennen asunnon ostoa ja pyytävät vuokra-arvion. Näin he välttyvät ikäviltä yllätyksiltä, sillä jokainen asunto on oma yksilönsä. Myös sijainnilla voi olla yllättäviä vaikutuksia vuokraan, suuntaan jos toiseenkin.

Lisäpalveluna hoidamme myös vuokravalvonnan ja muut käytännön asiat vuokranantajan näin halutessa. Pyydä tarjous!

Kauttamme löytyy hyvä vuokralainen pienenpieneen hellahuoneeseen tai reilunkokoiseen perheasuntoon, joten kannattaa ottaa yhteyttä. Palvelemme Teitä katutasossa Uudenmaankadulla, Turun yliopiston ja Tyks:n läheisyydessä.

Soita tai meilaa info@avori.fi tiedot asunnostasi heti. Se kannattaa!