Olemme auki 30.4. klo 9-15

Avaimet voit palauttaa toimistomme postiluukusta. Allekirjoitetut irtisanomiset voit toimittaa info@avori.fi skannattuna tai hyvänlaatuisena kuvana tai toimistomme postiluukusta.

 

 

Vuokralaiselle

Asuntovuokraus Avori on vuonna 1995 perustettu Turun ja sen ympäristön alueella vuokrattavien asuntojen, mökkien ja liiketilojen välittämiseen erikoistunut yritys.

Meillä Avorissa tavoitteena on tyytyväinen asiakas, niin vuokranantaja kuin vuokralainen. Erityisesti olemme saaneet kiitosta hyvästä palvelusta sekä tavastamme tarttua jokaiseen asiaan innokkaasti ja sen hoitamisesta huolellisesti loppuun asti.

Vuokralaiselle tarjoamme kattavan palvelupaketin asunnon vuokraamiseen. Luotettavan välitystoimiston käyttäminen on vuokralaisen etu "kaikenkarvaisten vuokranantajien" vuokratessa asuntojaan yksityisesti. Kauttamme

  • asunnon esittelyt,
  • tietoa vuokramarkkinoista ja eri vaihtoehdoista,
  • neuvontaa laki- ja vakuusasioissa,
  • muuttopaketti (sisältää tietoa muuttoilmoituksista, sähkön ostosta, nettiyhteyksistä ym. muuttoon liittyvistä asioista, ks. myös linkit),
  • joustavaa, henkilökohtaista palvelua kaikissa uuden kodin hankintaan liittyvissä asioissa sekä
  • ammattitaitomme käyttöön koko vuokrasuhteen ajaksi.

Ammattitaitoomme luottavien satojen yksityisten vuokranantajien lisäksi asiakkainamme on isännöitsijöitä, säätiöitä, yhdistyksiä, asunto-osakeyhtiöitä ja joukko kiinteistönvälittäjiä. Tämä laaja, alati kasvava joukko takaa hyvät mahdollisuudet vuokralaiselle uuden kodin löytämiseen.

Välityspalkkion maksaja on nykyisen lainsäädännön mukaan aina toimeksiantaja. Toimeksiantaja on useimmiten Turussa vallitsevan käytännön mukaisesti asunnonomistaja eli vuokranantaja. Välitystoimintaa valvovan Lääninhallituksen tulkinnan mukaan aikaisemmin käytössä olleet asunnonhakijan internetin kautta lähetettävät toimeksiannot eivät ole lainvoimaisia toimeksiannon tekijän tunnistamisongelman takia. Toimeksiantosopimus on tehtävissä sähköisesti vain käyttäen sähköistä allekirjoitusta tai muuta vastaavaa varmennetta. Sähköisten henkilökorttien ja tarvittavien kortinlukulaitteiden heikon "levinneisyyden" vuoksi Internetissä tehtyjen toimeksiantojen tekemiseen vaadittavien järjestelmien ylläpito ei ole järkevää. Katso myös hinnastomme.

Vuokrasuhteen kesto voi olla joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen. Irtisanomisajaltaan rajoitetun toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen voi irtisanoa päättymään aikaisintaan vuoden kuluttua sen alkamisesta. Aikaisemmasta irtisanomisesta määräätään yleensä yhden kuukauden vuokraa vastaava summa sopimussakkona. Määräaikaisten  tai irtisanomisajaltaan rajoitettujen toistaiseksi voimassa olevien vuokrasopimuksen käyttö on nykyisin yleistä. Määräaikaisissa sopimuksissa käytetään yleisen käytännön mukaisesti ehtoa, jonka mukaan vuokralainen pääsee halutessaan sopimuksesta irti, mutta hänen on korvattava sopimuksen rikkomisesta vuokranantajalle aiheutuneet kulut, käytännössä kyse on yleensä yhden kuukauden vuokrasta. Pääsääntöisesti määräaika on yksi vuosi, jonka jälkeen vuokrasuhde jatkuu ilman eri toimenpiteitä toistaiseksi voimassa olevana. Määräajan päätyttyä normaalit irtisanomisajat ovat voimassa puolin ja toisin. Lisätietoja vuokrasuhteiden kestosta, irtisanomisajoista yms. saa perustietopaketistamme tai toimistoltamme.

Tämän hetkiseen asuntotarjontaamme voi tutustua kohteet -sivullamme.

Lisätietoja vuokra-asuntoja ja vuokra-asumista koskevissa asioissa saa toimistoltamme. Palvelemme katutasossa Uudenmaankadulla, Turun yliopiston ja Tyks:n läheisyydessä. Tervetuloa!